"2 onder 1 kap" Trainingshuis locaties

Het achterdeel van De Villa in Zetten is een trainingshuis. Hier bieden we ruimte aan 4 jongeren en jong volwassenen met complexe problematiek. Het trainingshuis is een doorstroomhuis, bewoners blijven hier gemiddeld 1 á 3 jaar. Het trainingshuis is bedoeld als een woonbegeleidingsvorm voor (jonge) mensen die op zichzelf willen gaan wonen, maar daarvoor nog niet alle capaciteiten en vaardigheden hebben. De stap naar zelfstandig wonen, vanuit gezinssituatie of een woonvoorziening, is voor hen te groot. De Villa is een vorm van kleinschalig begeleid wonen die hen, stap voor stap, voorbereidt op een vorm van zelfstandig wonen.

Ook onder het trainingshuis valt de woning in Randwijk. Dit is een woonhuis voor 4 bewoners waarbij er ambulante begeleiding gegeven wordt. Hier wonen jong volwassenen die zover zijn om de stap te maken naar meer zelfstandigheid. Zij zullen nog ondersteund worden om zaken te controleren en te helpen wanneer het nog te moeilijk is, daarbij de gedachte het steeds meer zelf te gaan doen en kunnen. Zodra een bewoner er aan toe is kan hij of zij helemaal op zichzelf gaan wonen, evt met nog wat ambulante ondersteuning.

De locaties biedt haar bewoners de mogelijkheid om in een veilige en begeleide omgeving te ervaren hoe het is om zelfstandig te wonen. Zij hebben ieder een eigen kamer en doen zoveel mogelijk zelf. Ze kunnen, als dat nodig is, altijd een beroep doen op de begeleiding, die overdag aanwezig is. We bieden een veilige omgeving, midden in een woonwijk. Dit maakt interactie en integratie met de buurt mogelijk. De villa ligt in het centrum van Zetten, het woonhuis midden in Randwijk. Het treinstation is op 10 minuten fietsafstand. Ook is er een bushalte voor de deur. Diverse winkels zijn op loopafstand bereikbaar.

Wat leren bewoners bij de "2 onder 1 kap" locaties
De bewoners worden begeleid naar een volwaardige en zelfstandige plek in de maatschappij. Ze krijgen daarbij de hulp en begeleiding die ze nodig hebben. Dit gebeurt op basis van een plan van aanpak of begeleidingsplan, dat iedere bewoner samen met zijn of haar begeleider maakt. Onze bewoners krijgen ook ondersteuning bij het volgen van een opleiding en/of stage en het vinden van werk. Daartoe werken we samen met bedrijven en opleidingen in de regio. Zo leren de bewoners praktische en sociale vaardigheden zoals:

 

 • Wassen, koken, strijken, schoonmaken
 • Persoonlijke verzorging
 • Omgaan met geld, post en organisaties
 • Omgaan met anderen en jezelf
 • Opkomen voor jezelf
 • Kritiek geven en ontvangen
 • Accepteren van je beperkingen
 • Omgaan met conflicten.

Mesazorgwat bieden wij:

 • Professioneel team
 • Rustige en natuurlijke omgeving
 • Veilige woonomgeving
 • Zorg volledig op maat

Samen investeren in jouw toekomst!

Onze begeleiding is erop gericht bewoners te helpen op hun weg naar zelfstandigheid. We bieden hen een stabiele en veilige basis met zorg op maat en de vrijheid die zij aankunnen. Er kan bij ons heel veel, we bieden onze bewoners veel mogelijkheden om hun tijd zinvol te besteden. 

Tegelijkertijd werken we op basis van duidelijke afspraken en regels. We werken met een klein en flexibel team van zorgprofessionals en schakelen aanvullende hulp en zorg in als dat nodig is.

Bekijk onze video

Bekijk onze video
sluiten