"De Villa" Gezinshuis+

“De Villa” gezinshuis+                 

 “De Villa” in Zetten is een gezinshuis+ huis waarin wij ruimte bieden aan 6 tot 8 kinderen met complexere problematiek. De opzet van deze woonbegeleidingsvorm is om het zoveel als mogelijk een thuis te laten zijn, maar met de extra begeleiding en inzet die deze kinderen nodig hebben. Vaak is de overgang naar een gezinshuis met gezinsouders nog te groot of te complex. Het kleinschalig begeleid wonen in “De Villa” is daarom een goede tussenstap voor deze kinderen. Zij kunnen zich hier op hun eigen tempo en met de juiste begeleiding voorbereiden op de toekomst.

  

Over “De Villa”

 “De Villa” biedt haar bewoners de mogelijkheid om in een veilige en begeleide omgeving te wonen. Zij hebben ieder een eigen ruime slaapkamer en kunnen, als dat nodig is, altijd een beroep doen op de begeleiding, die overdag en ’s nachts aanwezig is. “De Villa” ligt in een knusse woonwijk in het centrum van Zetten, waardoor interactie en integratie met de buurt mogelijk is. Alle voorzieningen, zoals het openbaar vervoer en de winkels, zijn op loop- en fietsafstand van “De Villa” bereikbaar. De lagere school zit zelfs naast “De Villa” Speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs is allemaal op loopafstand bereikbaar.


Begeleiding

De begeleiding bestaat uit een klein team van Hbo’ers met SKJ, woonbegeleiders en een orthopedagoog. Zij zorgen gezamenlijk voor alle dagelijkse zaken rondom de zorg van de kinderen, bv op tijd opstaan, hygiëne, eten, huiswerk. Daarnaast hebben de kinderen ook “Persoonlijke begeleiders”. Met hen bespreken de kinderen persoonlijke zaken of problemen, ook maken zij samen plannen en stellen zij doelen op. De persoonlijk begeleiders houden ook contact met ouders/voogden, huisartsen, scholen en behandelaars

  

Leren en ontspannen

 In “De Villa” is een gezamenlijke woonkamer waar tv gekeken wordt, waar de bewoners samenkomen om spelletjes te spelen of gezellig te kletsen met elkaar. Hier brengen wij dan ook graag de avonden door.

Ook de keuken is een ruimte waar we vaak samen de tijd spenderen door samen te koken en te eten. Hier kunnen de kinderen die willen leren koken of iets bakken zich uitleven met hulp van de begeleiders.

Verder zijn er, zoals ook thuis, huishoudelijke klusjes, waaronder stofzuigen, afwassen, kamer opruimen etc. Daarnaast vinden wij het ook belangrijk dat de kinderen zich bezighouden met school, sport en een hobby. Samen zullen we er op uit gaan om te onderzoeken waar jouw valkuilen liggen, wat je sterke kanten zijn en waar jij plezier uit haalt.

  

Familie en betrokkenen

 Wij vinden het belangrijk dat de ouders, voogd en familie nauw betrokken zijn en zij zijn dan ook van harte welkom. Wel graag op de gemaakte afspraken zodat het zowel voor de kinderen als voor ons overzichtelijk en duidelijk blijft.

Betrokkenen zullen per twee weken een overzicht krijgen van de laatste bevindingen en stappen die gemaakt zijn omtrent de ontwikkeling van het kind.

Er zal altijd overlegd worden met alle betrokken, zo ook bij het maken van een plan van aanpak met daarin de doelen en verwachtingen waaraan gewerkt gaat worden. Er zal dan ook niks ingezet worden of beslist worden zonder overleg met de betrokkenen.

Mesazorgwat bieden wij:

  • 24/7 zorg
  • Professioneel team
  • Rustige en natuurlijke omgeving
  • Veilige woonomgeving
  • Zorg volledig op maat

Samen investeren in jouw toekomst!

Onze begeleiding is erop gericht bewoners te helpen op hun weg naar zelfstandigheid. We bieden hen een stabiele en veilige basis met zorg op maat en de vrijheid die zij aankunnen. Er kan bij ons heel veel, we bieden onze bewoners veel mogelijkheden om hun tijd zinvol te besteden. 

Tegelijkertijd werken we op basis van duidelijke afspraken en regels. We werken met een klein en flexibel team van zorgprofessionals en schakelen aanvullende hulp en zorg in als dat nodig is.

Bekijk onze video

Bekijk onze video
sluiten