Aanpak en visie Begeleiding richting zelfstandigheid

Onze begeleiding is erop gericht bewoners te helpen op hun weg naar zelfstandigheid. We bieden hen een stabiele en veilige basis met zorg op maat en de vrijheid die zij aankunnen. Er kan bij ons heel veel, we bieden onze bewoners veel mogelijkheden om hun tijd zinvol te besteden. Tegelijkertijd werken we op basis van duidelijke afspraken en regels.

Begeleidingsteam 
We werken met een klein en flexibel team van zorgprofessionals en schakelen aanvullende hulp en zorg als dat nodig is. Zo kunnen we echt zorg op maat bieden aan iedere individuele bewoner. Afhankelijk van de achtergrond en problematiek van onze bewoners, bieden we herstel ondersteunende en/of ontwikkelings gerichte ondersteuning. Het begeleidingsteam maakt echt onderdeel uit van de groep. Iedereen is nauw betrokken bij het dagelijks leven in het gezinshuis. Communicatie en overdracht verlopen via korte lijnen. De zorg- en begeleidingsplannen maken we in overleg met onze bewoners, op basis van de doelen die zij willen bereiken. Betrokkenheid en participatie van ouders en/of verwanten vinden we heel belangrijk, mits dat in het belang van de individuele bewoner gebeurt. In De Villa wonen ook jongeren met verslavingsproblemen. Om er zeker van te zijn dat de bewoners niet terugvallen in verslavingsgedrag, voeren we regelmatig urinetesten uit. Alcohol en drugsgebruik zijn niet toegestaan binnen De Villa en De Boerderij.

Mesazorgwat bieden wij:

  • 24/7 zorg
  • Professioneel team
  • Rustige en natuurlijke omgeving
  • Veilige woonomgeving
  • Zorg volledig op maat

Samen investeren in jouw toekomst!

Onze begeleiding is erop gericht bewoners te helpen op hun weg naar zelfstandigheid. We bieden hen een stabiele en veilige basis met zorg op maat en de vrijheid die zij aankunnen. Er kan bij ons heel veel, we bieden onze bewoners veel mogelijkheden om hun tijd zinvol te besteden. 

Tegelijkertijd werken we op basis van duidelijke afspraken en regels. We werken met een klein en flexibel team van zorgprofessionals en schakelen aanvullende hulp en zorg als dat nodig is.

Bekijk onze video

Bekijk onze video
sluiten